fbpx

Περιβάλλον, αειφορία και πολιτιστική κληρονομιά: σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Περιγραφή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων, σχολικούς συμβούλους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ανέργους και σε όσους επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και να ασχοληθούν σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές.

Μοριοδοτούμενα Σεμινάρια

Μαθησιακοί στόχοι προγράμματος

Η ευρύτερη επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματική επιμόρφωση των εκπαιδευομένων στον τομέα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης σε θέματα που άπτονται της ετερότητας και της πολυπολιτισμικότητας στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς και της διευκόλυνσης πρόσβασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι θα εξοπλιστούν με:

Μοριοδότηση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μοριοδοτούμενο και εξασφαλίζει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα σε προκηρύξεις των οποίων τα κριτήρια αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά του προγράμματος, καθώς και για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζει δύο (2) μόρια για την Γενική Εκπαίδευση και μισό (1/2) μόριο για τα στελέχη εκπαίδευσης σε εξέλιξη.

Μέθοδος υλοποίησης

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα μελέτης στον εκπαιδευόμενο ανεξαρτήτως χρονικών και χωρικών περιορισμών, με τη σταδιακή παροχή του εκπαιδευτικού υλικού, με χρονοδιάγραμμα εργασιών και με προθεσμίες υποβολής τεστ. Η πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών μαθημάτων το οποίο διαθέτει ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον χρήσης, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις ή κάποια εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή τους. Η διάθεση του εκπαιδευτικού υλικού γίνεται με τη μορφή κειμένων, παρουσιάσεων, οπτικοακουστικών μέσων, κλπ., ενώ διασφαλίζεται η απευθείας επικοινωνία με τους διδάσκοντες και η τεχνική υποστήριξη μέσω κατάλληλων εργαλείων (φόρουμ διαλόγου και ανταλλαγής μηνυμάτων, helpdesk, κ.α.). 

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα πατώντας το κουμπί “ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ”, συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Kαθηγήτρια

Ελένη Γαβρά

(Καθηγήτρια Τμήμα Β.Σ.Α.Σ. Πανεπιστημίου)

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει:

Υλοποίηση του προγράμματος: Εξ αποστάσεως Ασύγχρονη και Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση